fbpx

5 Tips tegen Blue Monday

Goede voornemens volhouden
Volhouden…
11 januari 2020
Brood
Get in shape
6 februari 2020
Show all

5 Tips tegen Blue Monday

Blue Monday

Blue Monday (deprimaandag) is [volgens Wikipedia] een naam, gegeven aan een datum voor de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar. Uit een formule zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Dit zou te maken hebben met het feit dat goede voornemens mislukt zijn en de vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek.

Tjee, als je dat zo leest, is het best erg. En dat terwijl het gewoon een maandag is, een nieuwe dag van een nieuwe werkweek met nieuwe uitdagingen en nieuwe kansen! Bovendien zijn de goede voornemens niet mislukt, want je hebt mijn vorige twee blogs gelezen, zodat jij nog steeds ‘en route’ bent om jouw doelen te behalen.

Voor de volledigheid heb ik toch nog 5 tips voor om deze dag goed door te komen:

#1 Ga naar buiten

Stap iets vroeger uit bed en maak je eerste rondje buiten. Is dat een stap te ver voor je, zoek dan tijdens de lunch de buitenlucht op of maak je hoofd leeg in de natuur als je werkdag erop zit. Dus goed voor een opgeruimd hoofd, maar bewegen is goed voor je hele lichaam. Een half uurtje bewegen heeft al een positief effect op je stemming. De buitenlucht (zonlicht) zorgt daarnaast voor de aanmaak van vitamine D en het kan maar zo gebeuren dat je ’s nachts slaapt als een roos.

#2 Kook iets lekkers en gezonds

Start de dag met een gezond en voedzaam (en lekker!) ontbijt. Zorg ervoor dat je voldoende vitamines en andere voedingsstoffen binnenkrijgt en verwen je lichaam van binnenuit. En bij een mooie opmaak van het eten op je bord laat je je ogen ook nog eens meelachen.

#3 Lachen is het beste medicijn

Doe iets waar je blij van wordt. Ga zingen onder de douche of in de auto, vertel een mop of speldt je collega’s een sterk verhaal op de mouw waar je allemaal enorm om kunt lachen. Je stresslevel neemt ‘zienderogen’ af!

#4 Socialize

Spreek af met vrienden of zoek tijdens de lunch het gezelschap op van leuke collega’s. Wees lief voor elkaar en doe leuke dingen samen.

#5 Het is maar 1 dag!

Bedenk dat dit ook maar gewoon een dag is, en echt maar één dag. Morgen is er gewoon wéér een dag ;-)

Bonustip

Met een beetje geluk schijnt de zon. Zoek ‘em dan buiten op (of achter glas), doe je ogen even dicht en pak jouw momentje. Zo, die heb je weer in je pocket en voordat je het weet, zijn de dagen weer langer en lichter.

Happy Blue Monday!