Jouw leefstijlcoach

Ik ben Sandra Dijks, jouw leefstijlcoach.
Jij wilt aan de slag met je leefstijl. Je wilt gezonder gaan leven, misschien wat gewicht eraf of juist erbij, maar op een goede manier. Of je wilt meer bewegen of stoppen met roken. En dan hebben we het nog niet over stress gehad of die al zoveel besproken balans tussen werk en privé. Nee, dan die eindeloze nachten waarbij de slaap maar niet wil vatten… Of heel ‘simpel’: onregelmatig werk – hoe kun je er dan tóch een gezonde leefstijl op na houden?

Als leefstijlcoach kan ik je helpen bij dit soort zaken die voor jou op dit moment waarschijnlijk erg belangrijk zijn.

Mijn achtergrond

Al in mijn tienerjaren werd ik geconfronteerd met een veel te hoog cholesterol. Inmiddels zijn er nieuwe inzichten over cholesterol en wat wel/niet gezond is op dat vlak en zijn we vele wetenschappelijke artikelen verder.
Maar op dat moment werd het kijken naar het eten en drinken of aan de medicatie. Vanaf toen ben ik al bewuster naar voeding gaan kijken en vond ik het fascinerend hoe het menselijk lichaam functioneert. Alle schakels in het lichaam werken normaal gesproken als vanzelf zeer goed georganiseerd samen, maar soms komt er een kink in de kabel.
Zo is het gekomen dat ik na de middelbare school de opleiding Fysiotherapie heb gedaan.

Na de opleiding ben ik het bedrijfsleven in gerold en heb ik mede door mijn opleiding regelmatig mensen met beweeg-, voedings- en gewichtsvragen gesproken, waardoor bij mij het idee is ontstaan om hier toch weer mee verder te gaan.
Zeker na een zwangerschap met veel extra gewicht erbij, werd ik me ervan bewust dat het bewegen een stuk makkelijker gaat zonder die extra kilo’s.
Of wat te denken van een burn-out. Deze heeft mij weer terug op mijn plek gezet en ervoor gezorgd dat ik alles opnieuw ben gaan bekijken. Wat is nu écht belangrijk? En dat bleek mijn gezondheid en de mensen direct om mij heen.

Een mooie reden dus om terug te grijpen op de kennis die ik al had opgedaan en deze aan te vullen met de opleidingen Voedingsdeskundige en Gewichtsconsulent. Toch gaat het niet alleen om voeding. Wanneer je een blijvend resultaat wilt, dan is een totaalaanpak nodig. Om die reden heb ik de post-hbo opleiding tot Leefstijlcoach aan de Academie voor Leefstijl en Gezondheid voltooid.

Ik wil je inspireren en stap voor stap coachen naar een gezond, actief leven, waarbij je de balans (terug)vindt en jij jouw gewenste leefstijldoel behaalt. Samen kijken we naar jouw situatie en jouw doelen en naar hoe jij die doelen zelf kunt bereiken.

Gezonde gewoontes, gezond lijf!

Academie voor leefstijl en gezondheid
Jouw leefstijlcoach
BGN – Beroepsvereniging voor gewichtsconsulenten
DVN – Diabetesvereniging Nederland – Bewegen met oog voor diabetes