fbpx
Blog Rust, reinheid, regelmaat at home
Rust, reinheid, regelmaat at home
7 april 2020
tips-gezonde bbq
7 tips voor gezonde BBQ
30 mei 2020
Show all

Gezond in and out

blog-workshop-binnen-en-buiten

In de weken voorafgaand aan de intelligente lockdown heb ik bij een bedrijf een aantal workshops mogen geven aan een groep mannen. Deze mannen wilden gezonder gaan leven, ieder met hun eigen focus en eigen achtergrond.

Pas op de plaats

In deze tijd dat we met z’n allen vooral thuiswerken, denk ik aan de doelen die ik me had gesteld voor dit jaar en wat er tot nu toe van uitgekomen is.
Eén van die doelen is om veel workshops te gaan geven. Ik was daarmee lekker op weg en had er al acht gegeven totdat er plotseling een rem op gezet werd. Een pas op de plaats, letterlijk en figuurlijk.
Na de eerste schrik en het annuleren van andere workshops geeft het nu ook ruimte om verder te werken aan wat ik al heb staan en welke kant ik verder op wil.
De Workshop Gezond in & out is er in ieder geval eentje die onveranderd in de basis blijft staan. De combinatie binnen – buiten werkt voor mij en de groep.
En het nadenken over je doelen kun je natuurlijk ook veel kleiner maken: heb jij doelen v.w.b. je gezondheid of je leefstijl en kun je deze in kleinere stukken hakken, waardoor je doelen behapbaar en haalbaar zijn?
Daarover laat ik de mensen nadenken in zo’n workshop.
Vul dat eens in voor jezelf. Veel mensen hebben daar nu (eindelijk) eens de tijd voor.

Hoe ziet zo’n workshop eruit?

Voorafgaand aan de binnensessies zijn we erop uit gegaan. Eerst een uur het bos in voor een frisse neus, voor een uur Slow Sports. Die combinatie werkt erg goed. Het is een fijne ijsbreker, even bijkletsen en met een frisse wind door je hoofd kun je daarna van start met de workshop op kantoor. Slow Sports zelf is laagdrempelig en voor bijna iedereen goed te doen. Het is namelijk wandelen met tussendoor oefeningen gericht op kracht, conditie, balans, waarbij je de oefeningen op je eigen niveau doet.

Er was een gemoedelijke sfeer in de groep en werd gelachen, geklaagd en gekletst (ja, dat is niet alleen voor de vrouwen weggelegd ;-)) Je leert elkaar kennen voordat je aan tafel schuift.

Eenmaal binnen is de gezondere leefstijl aan de beurt en hoe ieder voor zich daar naartoe kan gaan. Welke stappen heb je te zetten? Welke stappen kún je zetten? Wat wíl je ervoor doen en laten? Geen dieet of sportschool, maar kijken naar je huidige leefpatroon en wat bij jou past. Dat betekent niet dat je zelf niets hoeft te doen. Nee, je moet wel zelf in actie komen.

Erg leuk om te zien dat één van de deelnemers gestopt is met roken en nu beter weet wat hij kan doen qua eten, want hij wil echt niet aankomen.
Een ander is na de eerste sessie weer gaan wandelen en heeft hij zijn eetpatroon veranderd, want wil graag wat kilo’s kwijt.
Weer een ander is op onderzoek uitgegaan wat bij hem past en is een app gaan downloaden en is fanatiek gaan sporten. Dit was net het zetje dat hij nodig had.

Concreet

Deze workshop is verdeeld over 3 dagen, 3 uur per keer, met of zonder health check en metingen.
Iedere workshop wordt op maat gemaakt, want het werkende leven van een vrachtwagenchauffeur ziet er nu eenmaal heel anders uit dan dat van een kapper.

Wil jij dit ook voor jouw bedrijf, zodra dit weer mogelijk is uiteraard?
Laat het mij weten of vraag meer informatie aan.
Heb jij zelf geen bedrijf, maar wil je graag dat je werkgever dit aanbiedt? Tip hem of haar dan even.

En verder?

Voorlopig gaan we nog even zo door. Binnen mijn bedrijf moeten de buitentrainingen en workshops nog even wachten.
Het allerbelangrijkste is natuurlijk onze gezondheid! Kies voor gezond en vers eten, beweeg regelmatig en #stayhealthy #staysafe.