fbpx

Gezond ontbijt tegen overgewicht

Positief voedingsadvies werkt beter
3 juni 2015
Waarom krachttraining helpt bij afvallen
23 augustus 2015
Toon alles

Gezond ontbijt tegen overgewicht

Veel mensen tussen 40 en 75 jaar vragen zich af hoe ze overgewicht kunnen vermijden. Het (deel)antwoord is eenvoudig. Neem iedere ochtend voldoende tijd voor een gezond ontbijt. Dat is de conclusie van een Brits onderzoek. Een groot aantal mensen ontbijten niet, anderen eten tijdens de ochtenduren te weinig. Weinig eetlust na het ontwaken heeft veel te maken met een teveel aan toxische stoffen in het lichaam en een niet optimale leverwerking.

Hoe dan ook, voldoende eten ‘s morgens, en liefst 10 procent meer dan het klassieke ontbijt voorschrijft, helpt mee om overgewicht te vermijden. De Britse onderzoekers zijn verbonden aan het Institute of metobolic science in Cambridge. Ze volgden gedurende een periode van 3 jaar 6800 mensen in de leeftijfscategorie tussen 40 en 75 jaar. Het besluit van de studie was dat hoe meer men ‘s morgens at, hoe kleiner de kans was om aan overgewicht te lijden.
Het oude gezegde, ontbijten als een keizer, lunchen als een koning en een nederig avondmaal als een clochard, krijgt hier terug zijn volle betekenis.

Bron: www.abcgezondheid.nl 11-06-2015