fbpx
vakantiegevoel
Met een instant vakantiegevoel op pad
9 juli 2017
opdefiets,friesland,oppad
Waarom zou je bewegen? 10 redenen
18 augustus 2017
Toon alles

Barbecuetijd!

Zalm BBQ

Vis voor op de barbecue

Lekker en gezellig, een barbecue! Met alle sausjes en al het lekkers op tafel krijg je snel veel calorieën binnen. Maar dat kan ook best gezonder. Daarom hier wat tips om te genieten van een gezonde barbecue.

Wat leggen we op de BBQ?

Kies voor mager vlees, vis of groenten. Geschikt mager vlees voor op de barbecue zijn kipfilets, kalkoenfilets, biefstukjes, entrecôtes of runderlapjes. Marineer ze met kruiden, specerijen, olie en azijn. Of maak een pakketje van vis (bijv. zalm of witvis) met wat groenten en kruiden in aluminiumfolie. Heel erg lekker en gezond.
Ook groente(spiezen) doen het goed op de barbecue, bijvoorbeeld paprika, ui, champignons, tomaat of wat dach je van fruit, zoals stukjes ananas. Bestrijk deze met wat olie.
Let wel op dat het vlees, de vis of de groente niet zwart geblakerd raakt.
Een ‘valkuil’ bij de barbecue is dat je snel teveel vlees eet. 4 of 5 of misschien nog wel meer stukken vlees gaan zo naar binnen. Maar waarom zo veel? Dat eet je op een niet-bbq-dag toch ook niet? De groente is dan zo gek nog niet.

Wachttijd

Tijdens het wachten kun je steeds een stukje stokbrood met wat saus of frites met mayonaise snaaien, maar je maakt het jezelf wat gemakkelijker door een lekkere salade op tafel te zetten. Komkommer, worteltjes, stronkjes rauwe bloemkool met een dipsaus op basis van yoghurt of een salade van sla, rauwkost, olijven en pijnboompitten is ook lekker om de honger te stillen.

Gezondere sausjes

Maak eens een mager dipsausje door kwark of yoghurt met wat tomatenketchup, mosterd of pesto te mengen of met citroensap en verse kruiden naar smaak. Ook kun je gemakkelijk zelf andere sauzen en dips maken als: hummus, pesto, guacemole of salsa.

Drinken

Water met een schijfje citroen is heerlijk op een warme dag en veel beter dan frisdrank of vruchtensap. Toch liever iets alcoholisch? Wissel dan alcoholische dranken af met water.

Laat dat mooie zomerweer maar komen. Eet smakelijk en veel BBQ-plezier!