fbpx
3 juni 2015

Positief voedingsadvies werkt beter

Je kunt je kinderen beter vertellen dat ze appels moeten eten omdat die gezond zijn, dan koekjes verbieden omdat ze je dik maken. Onderzoek van Cornell University toont namelijk aan dat positieve boodschappen beter werken dan negatieve als het om voedselvoorlichting gaat. De onderzoekers analyseerden 43 eerdere onderzoeken naar positieve en negatieve boodschappen over voeding.
17 juni 2015

Gezond ontbijt tegen overgewicht

Veel mensen tussen 40 en 75 jaar vragen zich af hoe ze overgewicht kunnen vermijden. Het (deel) antwoord is eenvoudig. Neem iedere ochtend voldoende tijd voor een gezond ontbijt. Dat is de conclusie van een Brits onderzoek. Een groot aantal mensen ontbijten niet, anderen eten tijdens de ochtenduren te weinig. Weinig eetlust na het ontwaken heeft veel te maken met een teveel aan toxische stoffen in het lichaam en een niet optimale
9 september 2015

Bewegen is goed voor alles

Dus doe het bewust. Bewegen is goed om af te slanken. Goed ook voor hart en bloedvaten. Maar bewegen doet méér voor het lichaam. Zo is het ook goed voor het brein. Beweeg wel bewust, dan leer je je grenzen kennen en vermijd je blessures. Niet alleen het lichaam, ook de hersenen blijven in betere conditie door dagelijks te bewegen.
18 november 2015

5 Tips tegen vermoeidheid

Zo zorg je voor meer energie in de herfst en de winter. Het is koud, nat en eerder donker. Voor veel mensen de tijd waarin ze nou niet bepaald overstromen van levenslust. Vier van de tien Nederlanders voelen zich in de donkere en koude maanden moe en minder energiek dan in de warmte en het licht van de zomer. Vijf tips om vol energie de herfst door te komen.
17 mei 2016

De gezondheidsvoordelen van yoga

Evenwicht tussen lichaam en geest. Yoga is een sport die veel beoefend wordt, onder andere vanwege zijn positieve effecten op de gezondheid. Yoga zoekt een evenwicht tussen lichaam en geest. De gezondheidsvoordelen op een rijtje. Wanneer mensen aan yoga denken, denken ze vaak dat ze heel flexibel moeten zijn om mee te kunnen doen.
14 augustus 2016

9 Tips om je spieren uit te dagen

Altijd dezelfde wandeling, hetzelfde hardlooprondje of dezelfde oefeningen in de sportschool? Helaas: je spierkracht of conditie worden dan echt niet beter op den duur! Variatie is het toverwoord als je écht effect wilt zien van je sporten.
21 september 2016

Leven in het nu met mindfulness

De hele dag door dwalen je gedachten af. Tijdens het tandenpoetsen pieker je al over de vergadering van vanmiddag. Onder het eten herhaal je een vervelend gesprek nog maar eens in je hoofd. Terwijl leven in het nu gezonder is. Het vermindert stress en slaapproblemen en kan je zelfs gelukkiger maken. Hoe doe je dat? Met mindfulness.
30 september 2016

Feiten en fabels over fruit en afvallen

Fruit speelt in elk dieet een belangrijke rol. Bij Een Leven Lang Fit eet je het tot 12 uur onbeperkt, bij het Sonomadieet zweer je het in de eerste 10 dagen juist helemaal af. Wat kan fruit nou echt voor je betekenen als je een paar kilo kwijt wilt? Vier hardnekkige fabels worden ontkracht. De vier simpele feiten die volgen, bewijzen dat fruit een gemakkelijk, onmisbaar onderdeel is van elk dieet.
2 januari 2017

Waarom goede voornemens niet werken

De tijd van het jaar is weer aangebroken waarin mensen je gaan vragen of je nog goede voornemens hebt. Op zich niet zo vreemd. Het afsluiten van een jaar creëert een natuurlijk moment om stil te staan, terug te blikken en vooruit te kijken. Maar zeg eens eerlijk:  ‘Hoe uitgebreid was de zelfanalyse die vooraf ging aan het bepalen van jouw goede voornemens voor het komende jaar?’.