fbpx
3 juni 2015

Positief voedingsadvies werkt beter

Je kunt je kinderen beter vertellen dat ze appels moeten eten omdat die gezond zijn, dan koekjes verbieden omdat ze je dik maken. Onderzoek van Cornell University toont namelijk aan dat positieve boodschappen beter werken dan negatieve als het om voedselvoorlichting gaat. De onderzoekers analyseerden 43 eerdere onderzoeken naar positieve en negatieve boodschappen over voeding.
17 juni 2015

Gezond ontbijt tegen overgewicht

Veel mensen tussen 40 en 75 jaar vragen zich af hoe ze overgewicht kunnen vermijden. Het (deel) antwoord is eenvoudig. Neem iedere ochtend voldoende tijd voor een gezond ontbijt. Dat is de conclusie van een Brits onderzoek. Een groot aantal mensen ontbijten niet, anderen eten tijdens de ochtenduren te weinig. Weinig eetlust na het ontwaken heeft veel te maken met een teveel aan toxische stoffen in het lichaam en een niet optimale
18 november 2015

5 Tips tegen vermoeidheid

Zo zorg je voor meer energie in de herfst en de winter. Het is koud, nat en eerder donker. Voor veel mensen de tijd waarin ze nou niet bepaald overstromen van levenslust. Vier van de tien Nederlanders voelen zich in de donkere en koude maanden moe en minder energiek dan in de warmte en het licht van de zomer. Vijf tips om vol energie de herfst door te komen.
3 juli 2016

Zomerse tussendoortjes met minder dan 100 kilocalorieën

Het is zomer! De tijd van ijsjes, rosé en barbecuen. Als je niet oppast eet en drink je er zo een paar kilo bij. Gelukkig zijn er genoeg gezonde én minder calorierijke zomerse tussendoortjes te verzinnen.
30 september 2016

Feiten en fabels over fruit en afvallen

Fruit speelt in elk dieet een belangrijke rol. Bij Een Leven Lang Fit eet je het tot 12 uur onbeperkt, bij het Sonomadieet zweer je het in de eerste 10 dagen juist helemaal af. Wat kan fruit nou echt voor je betekenen als je een paar kilo kwijt wilt? Vier hardnekkige fabels worden ontkracht. De vier simpele feiten die volgen, bewijzen dat fruit een gemakkelijk, onmisbaar onderdeel is van elk dieet.
2 januari 2017

Waarom goede voornemens niet werken

De tijd van het jaar is weer aangebroken waarin mensen je gaan vragen of je nog goede voornemens hebt. Op zich niet zo vreemd. Het afsluiten van een jaar creëert een natuurlijk moment om stil te staan, terug te blikken en vooruit te kijken. Maar zeg eens eerlijk:  ‘Hoe uitgebreid was de zelfanalyse die vooraf ging aan het bepalen van jouw goede voornemens voor het komende jaar?’.
6 januari 2017

Drink jij wel voldoende water?

We weten allemaal dat een dagelijkse dosis water noodzakelijk is om je lichaam in vorm te houden, je huid te verzorgen en zelfs kan helpen om […]
6 februari 2017

Lekkere lunch met gezond broodbeleg

Zout, zoet, hartig of juist lekker fris. Laat je smaakpapillen maar flink hun werk doen, want met dit broodbeleg wordt het een feestje. De ingrediënten stop je zo in je tas mee naar je werk of je maakt je broodbeleg thuis in een paar luttele minuutjes.
13 februari 2017

Een slapeloos brein krijgt honger

Ben je druk bezig met sporten, maar val je geen kilo af? Dan ben je niet alleen. Kilo’s verlies je namelijk niet alleen met inspanning, maar ook met ontspanning. Door te slapen welteverstaan. Als je slaapt verbrand je calorieën, maar dat is niet het enige. Wie te weinig slaapt, eet zo een paar honderd extra calorieën per dag. Uit een kleinschalig onderzoek dat werd uitgevoerd aan de Mayo Clinic in de Verenigde Staten bleek dit 500 extra calorieën te zijn.