fbpx

SANDRA

Een kijkje in het leven van Sandra Dijks

Leefstijl

Jij wilt aan de slag met je leefstijl. Je wilt gezonder gaan leven, misschien wat gewicht eraf of juist erbij, maar op een goede manier. Of je wilt meer bewegen of stoppen met roken. En dan hebben we het nog niet over stress gehad of die al zoveel besproken balans tussen werk en privé. Nee, dan die eindeloze nachten waarbij de slaap maar niet wil vatten… Of heel ‘simpel’: onregelmatig werk – hoe kan ik er dan tóch een gezonde leefstijl op na houden?
Als leefstijlcoach kan ik je helpen bij dit soort ‘issues’ die voor jou op dit moment waarschijnlijk erg belangrijk zijn.

Mijn achtergrond

Al vele jaren ben ik bezig met voeding en alles rondom bewegen van het menselijk lichaam. Alle schakels in het lichaam werken normaal gesproken als vanzelf zeer goed georganiseerd samen. Zo is het gekomen dat ik na de middelbare school de opleiding Fysiotherapie heb gedaan.

Na de opleiding ben ik terechtgekomen in het bedrijfsleven en heb ik regelmatig mensen met beweeg-, voedings- en gewichtsvragen gezien en gesproken, waardoor bij mij het idee is ontstaan om hiermee verder te gaan. Zeker ook na een zwangerschap met veel extra gewicht erbij, werd ik me ervan bewust dat het bewegen een stuk makkelijker gaat zonder die extra kilo’s. Of wat te denken van een burn-out. Deze heeft mij weer terug op mijn plek gezet en ervoor gezorgd dat ik alles opnieuw ben gaan bekijken. Wat is nu écht belangrijk? En dat bleek mijn gezondheid en de mensen direct om mij heen.

Een mooie reden dus om terug te grijpen op de kennis die ik al had opgedaan en deze aan te vullen met de opleidingen Voedingsdeskundige en Gewichtsconsulent. Toch gaat het niet alleen om voeding. Wanneer je een blijvend resultaat wilt, dan is een totaalaanpak nodig. Om die reden heb ik de post-hbo opleiding tot Leefstijlcoach aan de Academie voor Leefstijl en Gezondheid gevolgd. En omdat er veel te doen is over voeding en ik steeds meer mensen spreek en coach met voedinggerelateerde problematiek, ben ik weer verder gaan studeren. Dit keer de HBO-opleiding Voeding & Diëtetiek.

Ik wil je dan ook inspireren en stap voor stap coachen naar een gezond, actief leven, waarbij je de balans (terug)vindt en jij jouw gewenste leefstijldoel behaalt. Samen kijken we naar jouw situatie en jouw doelen en naar hoe jij die doelen zelf kunt bereiken.

Gezonde gewoontes, gezond lijf!